Sjukdom, gåträning och sommarlov i en härlig blandning

Nu är tiden kommen för sommarlov. Det känns ganska skönt att inte behöva köra iväg storasyster på morgonen till förskolan eftersom hon inte tyckt det varit så roligt den senaste tiden. Jag tror hon har kommit på att jag ändå är hemma med lillasyster och kan ha henne hemma också. Det har varit en uppsplittrad termin för henne. I omgångar har hon varit sjuk eller hemma från förskolan pga att det går magsjuka där. Sen har det ju också varit en del helgdagar som gjort att det gått bort dagar. Det har inte varit optimalt för henne.

Jag var på utvecklingssamtal kring storasyster innan vi gick på sommarlov. De säger att hon fortfarande leker mest för sig själv. I höst fyller hon fyra och det känns som att alla andra barn i hennes ålder är mer sociala. Jag vet inte om man ska bli orolig eller tro att det ändrar sig med tiden? Ibland kan jag tänka att hon kanske har någon svårighet eftersom hon annars är så långt fram med talet och fysiken. Hon leker helst för sig själv och är väldigt duktig på det eftersom hon har så livlig fantasi.

Lillasyster är väldigt nära att börja gå nu. Hon tog ett bar stapplande steg igår för första gången utan stöd. Det är häftigt att se henne utvecklas hela tiden. Det kommer nog att bli en intensiv period här i sommar när hon vill träna på att gå hela tiden. Men jag tror det kan underlätta en del också så man slipper bära henne så mycket.

I måndags blev storasyster febrig och hade ont halsen och i huvudet. Det har hänt en gång innan att hon är helt däckad en dag och nästa är hon nästan som vanligt. Barn är kanske såna. Det går över fort. Vet inte om hon hade ont i öronen också. Men idag är hon frisk men fick plötsligt ont i ett knä istället. Hon kan inte gå på benet säger hon. Konstiga saker händer hela tiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *