Om sidan

Jag bor med min familj på en liten ort i södra Sverige. Jag och min man har två tjejer varav den ena är i fyra årsåldern och den andra är drygt ett år. Just nu är jag föräldraledig med lillasyster medan storasyster går femton timmar på förskolan. Min stora tjej har alltid varit tidig med att lära sig det mesta. Hon gick vid nio månader och pratade väldigt tidigt. Men det här med att släppa blöjan har varit en lång och slitsam process. När vi kämpar för att bli av med blöjan hör jag talas om babypottning av en väninna som gör det med sina barn. Eftersom vi då väntade vårt andra barn tänkte jag att det kanske man skulle prova på nästa. Om inte annat så kanske det kan inspirera storasyster.

…hör jag talas om babypottning…

Det var då tankarna började snurra kring vad man ska göra annorlunda med tvåan och vad som gick fel med första tjejen. Jag började lite svagt när hon var snart två år under sommaren och det kom kiss några gånger i pottan. Men sen låste det sig och hon blev nästan rädd för pottan. Jag har funderat kring detta och misstänker att jag pressade henne lite för hårt de där dagarna och gjorde det till en prestation. Det har jag förstått nu i efterhand att man inte ska berömma barnet vid kiss. Hon har ju alltid varit så duktig på allt så man räknade med att det skulle bli samma med potträningen.

Min lilla tjej som så småningom föddes började jag sätta på toa när hon blivit stadigare i nacken. Bara efter några försök lyckades jag fånga bajs! Då var jag fast! Jag vill därför inspirera andra att börja de också med babypottning (EC).

Följ med vår familj på resan mot blöjfrihet!

Intresserad utav ett samarbete?

Kanske vill ni att vi skriver ett sponsrat inlägg om er eller starta ett samarbete på något annat sätt. Det bästa sättet för att kontakta oss kring dessa ärenden är att använda vårt kontaktformulär