Hon säger ”bajs” när hon behöver kissa

Nuförtiden säger lillasyster ofta till när hon behöver kissa eller bajsa. Hon tar sig på rumpan och säger ”bajs”. Då frågar jag om hon behöver gå på pottan och då bekräftar hon det genom att bli glad. Sen springer vi tillsammans till pottan. Oftast blir det då kiss på pottan men ibland är det såklartfalskt alarm.

Men ibland säger hon till som vanligt men sen när man kommer till pottan kommer hon på något annat som är roligare att göra än att sitta på pottan. Vi har satt upp en teckning på väggen inne på toaletten för att det ska finnasnågot roligt att titta på när hon sitter där. Det har faktiskt funkat flera gånger att vi lyckats underhålla med hjälp av detta. Men man borde kanske ha någon rolig bok man kan läsa nu när hon börjar bli lite större. Det finns ju mycket annat som är mycket roligare att göra än att sitta på pottan.

teckning

Jag tycker det är så häftigt att det är en så naturlig grej för lillasyster att sitta på pottan! Känns bra att vi började så tidigt med babypottning för lillasyster så att hon är van med det. Vi har kört mer eller mindre sen hon kunde hålla huvudet stabilt. Men det är mest jag som har hållit på med det men det beror nog mest på att det är jag som har varit hemma mest. Min man har gjort det ibland när han varit själv med barnen.

Nu har lillasyster blivit 1,5 år och jag har börjat jobba tre dagar i veckan. Min man är hemma ett par dagar nu också och en dag är de hos farmor. När jag inte är hemma blir det inte så mycket blöjfritt men jag hoppas det inte blir förvirrat för henne. När jag är hemma låter jag henne ibland vara utan blöja i några timmar för att hon ska få öva på att känna efter innan hon behöver kissa. Och jag övar på att se hennes tecken på att det är dags.

Lurig på kvällen

Men lite lurig är hon ibland på kvällen när hon ska sova. Hon har fattat att när jag säger ”bajs” så får hon vår uppmärksamhet. Det händer då ganska ofta att ropar att hon behöver gå på pottan för att få gå upp istället för att sova. Då tar man upp henne men oftast är det falskt alarm. Jag misstänker ju det men vill ju ändå lyssna på henne när hon uttrycker sina behov. Det är svårt att göra det lagom mycket utan att hon utnyttjar situationen. De lär sig fort hur de ska få uppmärksamhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *